• Forumdan selamlar!
    Fikirler paylaşıldıkça çoğalır, bilgi forumdan yayılır.
    Hemen aramıza katıl, farkını forumdan göster!

Ben kimim? , Amacım nedir? , Sizi forumdaki Finans kategorilerinde ne bekliyor?

Durum
Cevaplar için kapalı

PastorBomPastorBom doğrulanmış hesap

Kurucu
Yönetici
Finans Uzmanı
Değerli Üye

IMG_2673.webpAmacım nedir?​

Merhaba arkadaşlar,

Forumdan’a hoş geldiniz. Burada finansal okur yazarlığı ve trade’i adım adım öğreneceksiniz. Başka bir deyişle; en azından ben bu amacı güderek içerik paylaşımı yapacağım.

Ben kimim?​

Amatör olarak 2, profesyonel anlamda 2 sene olmak üzere toplamda 4 senedir finansla uğraşıyorum. Finansal piyasIMG_2672.webpalarda işleyişi çözmüş, 32 yaşında, genç sayılabilir bir trader’ım.
Piyasalara herkesten daha farklı bakmayı, kimsenin yapmadığını yapmayı, bu alanda başarılı olmayı kendine hedef edinmiş biriyim. Bu yüzden oldukça şanslı olduğunuza sizi temin edebilirim.

IMG_2674.webp

Sizi ne bekliyor?​

Burada “Finans” kategorileri altında, yeni başlayanlara ya da profesyonellere yönelik temel/ileri seviye içerikler ve bilgiler paylaşacağım. Bu bilgiler bazı kişilerin, yer yer umudunu ya da hevesini kıracak, bazen de sinirini bir hayli bozacak çünkü finans alanına her ilgi duyanın ilk başta toz pembe hayaller planladığını, finans alanında başarılı olamayan kişilerinse insanlara umut pazarlayarak para kazanmaya çalıştığını çok iyi biliyorum. Ancak paylaşacağım bu bilgiler; yaşanmışlıkla ve tecrübeyle harmanlanmış, finansın içinden IMG_2675.webpve kesinlikle doğru olan bilgiler olacak. Size umut satacak halim yok, böyle bir vaktim de yok. Doğru söyleyeni de dokuz köyden kovarlar dolayısıyla hakkımda söyleneceklere de yapacak hiçbir şeyim yok, ilgilenmiyorum açıkçası. Herkesin söylediğinin tam tersini söyleyen, IMG_2676.webpoldukça yetkin bir finansçıyla; finansal okur yazarlığınızı geliştirme ve kimsenin bilmediği-uygulamadığı eşsiz ve bambaşka teknikleri öğrenme ve kullanma hakkında birebir muhatap olabilme fırsatı yakalayacağınız bu alanda, oldukça şanslı olduğunuzu bilmenizi isterim. Paylaştığım analiz içeriklerinin before/after olarak nasıl %80’lere varan oranda doğru çıktığına kendiniz hayretle şaşırdığınızda bunu anlayacaksınız.

Şimdi her şeyin daha en başında, eğer forum’a yeni katıldıysanız, sizden “Kendini tanıt” kategorisi altında: yaşınızı, yaşadığınız ülkeyi, mesleğinizi ve finansla ne derece ilgili olduğunuzu, varsa finans alanında aldığınız eğitimleri ve bildiğiniz ekolleri vesaire kısaca açıklayarak açıkça paylaşmanızı ve kendinizi tanıtmanızı rica ediyorum. Finansla ilgili hiçbir şey bilmiyorsanız dahi bunu lütfen paylaşın. Bu, benim ve topluluktaki diğer üyelerin paylaşacağı içeriklerin daha anlaşılabilir olması açısından içerik seviyesini belirleyecek olan yegane şey olacaktır; sizin için bunu istiyorum yani, kendim için değil.

Tüyo?​

Bu giriş faslıIMG_2677.webpnı, ilk başta inanması güç gibi gelecek ama forumda vakit geçirdikçe, bakış açılarımı keşfettikçe ve benim bilgilerimi öğrendikçe nedenini anlayacağınız, çarpıcı bir bilgiyle sonlandırmak istiyorum. Piyasalarda likidite, likidayson ya da likidite havuzları hiçbir şeydir, önemsizdir. Bunu ve bu gibi herkesin tam tersi şeyleri yer yer benden çok sık duyacaksınız. Bu gibi sözlerimin doğru olduğunu anlamak, sizin öğrenme çabanıza bağlı olarak şekillenecektir. Likiditeyle ilgili bu tüyomu anlamak için önce likiditenin ne olduğunu bilmek gerekir. Likiditeyi 3 bölümde irdelediğim makaleyi buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Aramıza yeniden hoş geldiniz!

Durum
Cevaplar için kapalı
Geri