E-cut Eklentisiyle Lazer Kesimde %30 Daha Az Fire, %50 Daha Hızlı Üretim!

SonerTANSonerTAN doğrulanmış hesap

Kurucu
Kurucu
Yönetici
Değerli Üye
Lazer kesim dünyasındaki verimlilik, malzeme tasarrufu ve hız arayışı, doğru yazılım araçlarının kullanımını kritik hale getirmiştir. CorelDRAW ve Adobe Illustrator gibi vektörel tasarım programları için geliştirilmiş güçlü bir eklenti olan e-cut, lazer kesimciler için işte bu noktada devreye girerek, üretim süreçlerini bir üst seviyeye taşır.

1. Malzeme Tasarrufunda Devrim: Nesting (Yerleşim Optimizasyonu)​

e-cut eklentisinin en önemli özelliği, Nesting (Yerleşim Optimizasyonu) yeteneğidir.
  • Gerçek Şekil Nesting (True Shape Nesting): Geleneksel dikdörtgen yerleşimlerin aksine, e-cut karmaşık şekilleri bile sac levha üzerine minimum boşluk bırakacak şekilde yerleştirir.
  • Minimum Fire: Parçaların birbirine daha yakın konumlandırılması sayesinde hammadde israfı dramatik şekilde azalır. Bu, özellikle büyük hacimli üretimlerde ve pahalı malzemelerde önemli maliyet tasarrufu sağlar.
  • Hızlı ve Otomatik: Manuel yerleşimle saatler sürebilecek bu işlem, e-cut ile saniyeler içinde otomatik ve optimize edilmiş bir şekilde tamamlanır.

2. Kesim Sürecini Hızlandırma ve Optimize Etme​

e-cut, tasarımdan makineye aktarım sürecini hızlandıran ve kesim kalitesini artıran bir dizi fonksiyona sahiptir:
  • Çift Kenar Kaldırma (Remove Duplicated Edges): Tasarım dosyalarında yan yana gelen şekillerde oluşan yinelenen kesim çizgilerini otomatik olarak tespit eder ve kaldırır. Bu, lazerin aynı çizgiyi iki kez kesmesini engelleyerek üretim süresini kısaltır ve lazer ömrünü uzatır.
  • Düğüm Azaltma (Reduce Nodes) ve Eğri Düzenleme: Gereksiz düğüm noktalarını azaltarak kesim yollarını optimize eder, bu da daha pürüzsüz ve daha hızlı kesimler yapılmasını sağlar.
  • Kesme/Plotlama Sıralaması Optimizasyonu: Parçaların kesim sırasını ve yönünü akıllıca düzenleyerek makinenin hareketini minimize eder ve toplam üretim zamanını düşürür.

3. Ek Fonksiyonlarla Tasarım Kolaylığı​

Lazer kesimcilerin sıkça karşılaştığı endüstriyel tasarım ve imalat gereksinimlerine yönelik pratik araçlar sunar:
  • Ölçüm ve Hesaplama: Kesilen parçaların alanını, çevresini ve hatta tahmini kesim süresini hızla hesaplayarak tekliflendirme ve planlama süreçlerine büyük kolaylık getirir.
  • DXF Dışa Aktarma: CNC ve lazer makinelerinin yaygın olarak kullandığı DXF formatında, kesime hazır, hatasız dosyalar oluşturmayı kolaylaştırır.
  • CNC İşlevleri: Özellikle kutu tasarımları için köşe birleştirme (finger joint) ve ışıklı tabela (lightbox) gibi özel imalat bileşenlerinin tasarımını otomatikleştirir.

e-cut eklentisi, lazer kesim atölyeleri için sadece bir araç değil, rekabet avantajı sağlayan stratejik bir yatırımdır. Nesting ile malzemeden tasarruf, süreç optimizasyonları ile zamandan tasarruf ve ek tasarım araçlarıyla iş akışında hız sağlayarak, operasyonel verimliliği maksimize eder. Daha az fire, daha hızlı teslimat ve daha yüksek kaliteli sonuçlar arayan her lazer kesimcinin iş akışına dahil etmesi gereken bir çözümdür.

Geri